Категории: Варна

Във Варна съдът наказа две майки, които не плащали издръжка на децата си

Реклама

Две майки във Варна получиха осъдителни присъди, за това, че не плащали издръжка на децата си, съобщиха от Районен съд – Варна за медия „Нова Варна“. Едната жена е на 43 години, а другата – на 37 години. 43-годишната не е изплатила над 11 000 лева. за трите си деца, в периода от м. ноември 2019 г. до м. януари 2023 г. включително. 37-годишната жена пък не изплатила издръжка на дъщеря си, в размер на близо 5000 лева., за периода от м. януари 2018 г. до м. юни 2021 г. включително

Две жени, съответно на 43 години и на 37 години, бяха признати за виновни в това, че в различни периоди, след като са били осъдени с влезли в сила решения на Районен съд – Варна, да издържат свои низходящи – децата си, съзнателно не изпълнили това си задължение за повече от две месечни вноски.

43-годишната подсъдима е трябвало да заплаща на трите си деца, чрез техния баща и законен представител, ежемесечна издръжка, като общата стойност на задължението й за периода от м. ноември 2019 г. до м. януари 2023 г. включително, е за над 11 000 лева. Освен това деянието при нея е извършено в условията на повторност. Състав на Районен съд – Варна й наложи наказание „пробация“, като в продължение на 9 месеца тя подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на периодични срещи с пробационен служител за същия срок. Съдът наложи на 43-год. подсъдима и наказание „обществено порицание“, което да бъде изпълнено чрез обявяване на присъдата в Кметството по местоживеенето.

37-годишната подсъдима бе осъдена за съзнателно неизпълнение на задължението си да издържа своята дъщеря, чрез нейния баща и законен представител, за периода от м. януари 2018 г. до м. юни 2021 г. включително, като общата сума на задължението й възлиза на близо 5000 лева. Варненският районен съд наложи на подсъдимата наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

15-дневен е срокът за обжалване на присъдите.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 10 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 10 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 10 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 10 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 10 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 11 часа