Категории: Избори Варна

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Ако община Варна не се активизира, е възможно Водният цикъл да остане недовършен

Реклама

На 19 май се проведе среща между общинската администрация и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в рамките на която стана ясно, че проектът за Воден цикъл на община Варна ще бъде изпълнен само на 40%. Това заяви народният представител от „Възраждане“ инж. Коста Стоянов, който за пореден път посети бул. „Христо Смирненски“ в морската столица, за да се запознае с напредъка по дейностите, касаещи големия воден проект в града, съобщиха от партията.

„Вече е ясно, че ще бъдат изпълнени само 40% от предвидените по проекта за 138 млн. лева дейности. Останалите 60% ще бъдат фазирани или прехвърлени за следващия програмен период. За проблемите с този проект алармирахме още в края на миналата година и за съжаление казаното от нас за пореден път се потвърждава. В момента голяма част от град Варна е разкопана, което е голямо неудобство за жители ѝ.

А предстои летен сезон, в който освен жителите на Варна, ще има и почиващи. Заради нехайното управление и незаинтересоваността на общинската администрация, задръстванията по улиците на града ще бъдат невиждани!“, посочи инж. Коста Стоянов.

Той подчерта, че за да бъдат изпълнени и останалите 60% от проекта, ВиК – Варна трябва да кандидатства отново през следващия програмен период. Предвид обаче тежката политическа обстановка не е ясно как би могло да се случи кандидатстването за довършване на този проект и дали въобще ще бъде одобрен, така че да бъде завършен. Все още в част от новите квартали не е проведена регулация, което допълнително затруднява строителния процес. Това е ангажимент на общината, която за пореден път доказва, че през последните 10 години не си върши работата.

„Ние си задаваме елементарния въпрос: защо се бавят толкова дълго време тези стратегически важни за общините проекти?

Следва да отбележим, че ние от „Възраждане“, без да управляваме страната и общината, постигаме конкретни резултати. За пример може да дадем подготвеното, подписано от АПИ и предадено за подпис на кмета на Варна споразумение за започване на съвместни действия за проектиране и ремонт на Аспарухов мост, демонтирането на бараките от Морската градина и спирането на фекалните води от квартал „Максуда“, които се изливаха на най-натовареното кръгово кръстовище в града, а от там се разнасяха из цяла Варна.

Това са реални резултати от наши инициативи. А сега си представете, ако ние от „Възраждане“ управлявахме страната и общината, какви резултати бихме постигнали“, каза в заключение народният представител инж. Коста Стоянов.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 4 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 4 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 4 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 4 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 4 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 4 часа