in

Деца в неравностойно положение ще учат тенис във Варна безплатно

Снимка: Община Варна

От днес деца в неравностойно положение ще се обучават безплатно в тенис-спорта във Варна. Децата са на възраст от 8 до 16 години.

От 1-ви юни международен Ден на детето, 6 деца в неравностойно положение на възраст от 8 до 16 години, живеещи в Центровете за настаняване от семеен тип на територията на община Варна получиха възможност да се обучават безплатно в тенис–спорта.

Общо 10 деца и младежи ще се включат в тренировъчния процес, като във времето те ще се сменят на ротационен принцип, обясни Таня Василева, директор на дирекция „Социални дейности“ към Община Варна.

Теренът, на който ще се осъществяват тренировките е собственост на държавата и се предоставя безвъзмездно на сдружение с нестопанска цел „Тенис клуб Черно море – Елит“.

Разходите за съоръженията, треньорите, екипировката и всички останали дейности, свързани с обучението са за сметка на сдружението. Периодът и графика за използването на спортния обект за обучението на младежите ще се изготвя съвместно от сдружението и Община Варна. Комплекс за социални услуги за деца и младежи при Община Варна ще създаде организация за транспорта и придружителите на децата.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.