in

Желязков за скандала в парламента: Абсолютно недопустимо. Трябва да има санкции

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

След грандиозния скандал и възникналия физически сблъсък между народни представители на „Възраждане“ и на ПП-ДБ в парламента, председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков направи своя коментар

Депутатите се сбиха в парламента на връх първи юни (ВИДЕО)

Трябва да има санкции, ще прегледаме видеозаписите, обясни той пред жирналисти.

Костадинов, разгневен: Това „същество“ ако се качи да говори от трибуната, оттук насетне ще го сваляме веднага (ВИДЕО)

Желязков нарече случилото се „абсолютно недопустимо“.

Пейков за скандала с „Възраждане“: Нахвърлиха се като глутница върху Явор Божанков. Вчера ме обидиха, ритаха ме в краката

„Благодарен съм, че БСП не се намеси в разправата”, допълни той.

Сами разбирате, че продължаването на заседанието в този формат щеше да доведе до ново ескалиране на напрежението, така че приемам упрека на Нинова, но я уверявам, че не е било насочено към БСП”, каза още той.

Корнелия Нинова отправи следните упреци по-рано:

„Станахте свидетели на едни от най-срамните сцени в най-новата история на парламента. Видяхте всичко, но не чухте всичко. Две кохорти взаимно се обвиниха в национално предателство“, заяви лидерът на БСП.

„Председателят на НС Росен Желязков абдикира от длъжността си. Само ние от БСП не сме част от това. Уверявам ви, че българският национален интерес може да бъде защитаван“, посочи Нинова.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.