in

Сестрата на Ким Чен-ун съобщи важна новина

Колаж: "Нова Варна"

Сестрата на лидера на Северна Корея обяви, че съвсем скоро в орбита ще бъде пуснат първият разузнавателен сателит на страната. По нейни думи това се прави, за да се защитят суверените права и интересите на Северна Корея

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун – Ким Йо-чен заяви, че първият военен разузнавателен сателит на Пхенян скоро ще влезе в орбита, предаде Ройтерс.

„Готови сме да направим всичко, за да защитим суверените си права и интересите си“, каза Ким, цитирана от севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Изявлението ѝ бе направено след вчерашния неуспешен опит на Северна Корея да изстреля разузнавателен сателит. КЦТА съобщи, че ракетата носител се е разбила в морето заради неизправност.

Според южнокорейското разузнаване опитът на Пхенян е бил прибързан и отстраняването на проблема около ракетата носител може да отнеме няколко седмици, отбелязва Ройтерс.

Действията на Пхенян бяха разкритикувани от много страни, включително от Южна Корея, Япония и САЩ.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/