in

Община Варна с намерения да финансира завършването на физкултурния салон на училище „Найден Геров“

Снимка: Facebook/V. Avedissian

Това заяви председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов на личния си профил във Фейсбук. Според него единственото необходимо в случая е общинските власти да получат одобрението на Министерство на младежта и спорта. Ето какво точно написа той в социалната мрежа:

„Община Варна изрази своето намерение да дофинансира завършване на новия физкултурен салон на СУ „Найден Геров“! Очакваме отговора на Министерство на младежта и спорта! Вярвам, че заедно ще успеем да осигурим възможност на децата от това училище да имат нормални условия за физкултурни занятия!“

Освен това е организирана и петиция в Интернет, която може да бъде подписана от всеки желаещ стартиралият още през 2020 г. строеж на физкултурен салон във варненското училище „Найден Геров“ най-накрая да бъде завършен.

Припомняме на читателите на медия „Нова Варна“, че градежа на това спортно съоръжение стана предмет и на политически спорове, за това кой е отговорен за неговото забавяне:

Благомир Коцев търси злоупотреби на фирма сключила договор за средно училище „Найден Геров“

А в линка по-долу може да се запознаете със състоянието на строежа на физкултурния салон към края на 2021 година:

Докъде стигна изграждането на физкултурен салон в СУ „Найден Геров“? (СНИМКИ)

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).