Категории: Черноморие

Как бизнесът в Бургас приема новата наредба за преместваемите обекти? (ВИДЕО)

Реклама

Наредбата касае главните улици на града и е свързана с естетическия вид на преместваемите обекти и най-вече с цветовете на използваните сенници и чадъри. Те трябва да бъдат във светли цветове, охра или бежово, както и да не съдържат обемни рекламни надписи. Как обаче посреща бизнесът в Бургас това ново задължение, ще разберете в следващите редове.

Край на шаренията по централните улици на Бургас. Морският град се превръща в модерен европейски, благодарение на наредба за преместваемите обекти. Тя задължава наемателите да се придържат към строго определени правила, включително сенници и чадъри да бъдат решени в еднотипни цветове.

„Искаме централната част, както и парковете, които се посещават от гостите на града, да имат определена обща визия и да се подчиняват на общи правила”, обясни общинският съветник Георги Дракалиев.

Интересното е, че наемателите на заведения по централните улици на Бургас приемат с охота новите правила. „Има обща визия за цялата уличка – тази, главната, която води към Морската градина. Мисля, че е много добро решение”, казва Калоян Георгиев, който менажира заведение в морския град. По думите му новите правила няма да затруднят финансово бизнеса.

Две от улиците на крайморския град са обявени за недвижима културна ценност, затова и всеки един проект минава за одобрение през Министерство на културата, заяви главният архитект на Бургас арх. Тихомир Райчев.

Общинарите, внесли проектонаредбата, съвместно с главния архитект на общината, се спрели на конкретни правила. Всички чадъри и сенници ще са решени в светла цветова гама – охра, бежово, и ще са без големи рекламни надписи. Ще се допуска само полагането на фирмен надпис с височина от 15-20 см. върху вертикалната им част. Има ограничения и за рекламните надписи по фасадите на сградите на улиците в обхвата на Наредбата. Контролът по спазването ѝ е възложена на териториалните дирекции в Бургас, като при неизпълнение на изисквания за визия на обектите първо ще се налага предупреждение, и едва след това наказания.

По публикацията работи: Венета Николова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Утре временно затварят част от улица във Варна

На 19 септември временно ще бъде затворена част от варненската ул. "Люляк" заради премахване на…

преди 12 часа

Заляха сина на Маги Халваджиян с негативни коментари след изказването му за Джокович

Синът на режисьора Магърдич Халваджиян - Бедрос стана обект на редица гневни коментири, след като…

преди 12 часа

Ще се запазят ли павилионите на Колхозния пазар във Варна?

Има варианти всички павилиони на ул. „Д-р Пискюлиев“ в района на Централния пазар във Варна…

преди 13 часа

НАП провери близо 4100 търговски обекта по Черноморието: Съставени са над 1000 акта за нарушения

Национална агенция за проходите (НАП) провери близо 4100 търговски обекта по Черноморието. В рамките на…

преди 13 часа

10 дни българско кино ще има в Лятно Кино Варна: Обявиха програма

10 Дни Българско Кино предстоят в Лятно Кино Варна, научи медия "Нова Варна". От 20 до…

преди 13 часа

От МВР показаха снимки от мащабната спецоперация на ГДБОП Варна

Служители от ГДБОП неутрализираха престъпна група при мащабна акция срещу производство и разпространение на наркотици…

преди 13 часа