in

Папата ще се подложи на операция днес

Кадър: Youtube/MARCA

Припомняме, че вчера бе излязла информация, че папа Франциск е в болница. Това бе потвърдено, като се съобщава и това, че той ще се подложи на операция на корема днес (сряда). Операцията не необходима заради влошаващото му се състояние

Папа Франциск ще претърпи операция на корема днес следобед в римската болница „Джемели“, след като се оплака от болки в стомаха, съобщиха от Ватикана, предава Дейли Мейл.

86-годишният понтифик ще бъде подложен на обща анестезия за коремната операция и се очаква да остане в болницата „няколко дни“, за да се възстанови.

Медицинският екип на Франциск е решил през последните дни, че операцията е необходима за лечение на „повтарящо се, болезнено и влошаващо се“ стеснение на червата.

Процедурата идва две години, след като на папа Франциск бяха отстранени 13 сантиметра от дебелото черво заради възпаление и стеснение.

Франциск трябва да претърпи последната операция на коремната си стена днес след седмичната си аудиенция във Ватикана тази сутрин.

Вчера понтификът е отишъл на 40-минутен преглед в болница „Джемели“ заради силни болки в стомаха, след което медиците са решили, че трябва да се действа.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/