in

Скръбна вест: Почина актьорът и първи репортер на „Господари на ефира“ Дейвид Славчев (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв

След дълго боледуване, на 51-годишна възраст си отиде актьорът и директор на Видинския театър Дейвид Славчев. Той още е познат срез зрителите и като първия репортер на „Господари на ефира“

Дейвид е роден на 14 юли 1971 година. Първите си крачки в актьорската кариера прави на сцената на Младежкия театър, когато е едва на осем години в пиесата „Не събуждайте госпожата“.

Следват участия в детски програми по Българската национална телевизия. През 1991 г. е приет в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. След завършването му продължава кариерата си в „Софийския пътуващ театър“ и „Младежкия театър“.

От 2018 година Дейвид Славчев е директор на Видинския драматичен театър.

„Сбогом, Дейвид, благодарим ти! Дейвид Славчев беше първият репортер на “Господарите”. Емблема в нашата история. Човек с неподправено чувство за справедливост и усмивка, която заразява!“, пишат от „Господари на ефира“.

Семейството на актьора изказва искрени благодарности към екипа на проф. Николай Габровски от МБАЛ „Пирогов“ за грижите, положени през последните 7 месеца за Дейвид.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.