in

Лукашенко: Не се опитвайте да търсите причините за конфликта в Украйна сега: Първо трябва да го спрем

Кадър: YouTube

Мнението на беларуския държавен глава е, че не е сега времето да се търсят и изясняват причините за възникналия конфликт между Русия и Украйна. Рано или късно щяло да дойде време и за тяхното обсъждане, но сега най-важното било да се спре самият конфликт

Сега е важно да се спре конфликтът в Украйна, а не да се търсят причините за него. Това заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко на среща със секретарите на съветите за сигурност на страните членки на Организацията на Договора за колективна сигурност.

„Никоя наша среща не минава без обсъждане на ситуацията в Украйна. Като опитен човек бих искал само да ви помоля и да ви предупредя да не се опитвате да търсите причините за него сега. Рано или късно ще говорим за тях. Но сега най-важното е да спрем този конфликт“, каза Лукашенко, цитиран от ТАСС.

По думите му конфликтът в Украйна е станал пример за това как „западните елити хвърлят трилиони долари за милитаризация и разруха на държави“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/