in

Радостин Василев: Налага се да ви разкрия какво се случва на втория ден от функционирането на редовното правителство (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Днес независимият депутат Радостин Василев направи извънреден брифинг, по време на който коментира неща, които нямал възможност да направи в пленарна зала

„Тъй като като независим народен представител, значително се усложнява възможността да взимам думата в пленарна зала и да правя изказвания, нямам право и на декларации, се налага да събера журналистите днес, за да разкрия какво се случва на втория ден от функционирането на редовното правителство в НС“, заяви независимият депутат Радостин василев.

„Всъщност ние сме свидетели на едно огромно лицемерие. Вчера по време на свое изказване, аз поставих въпрос на Росен Желязков за това, че в деловодството на парламента има искане от главния прокурор за имунитета на Бойко Борисов. Има и допълнително доказателства, които да бъдат разгледани, но нито един народен представител в този парламент не изяви желание, камо ли инициатива да постави тази тема за разглеждане, освен мен, в НС“, посочи Василев.

„Втори ден функционира правителството на срама, правителство, което обедини необединимото – ПП-ДБ и ГЕРБ. Това е кървавата коалиция „ГЕПИ“, която всъщност вече за втори ден в НС се вижда, че тя не може да функционира нормално и те ще се самоизядат в един много близък момент. Тази коалиция обаче вече търси и подпора. И я има в хората от ДПС, с които ще правят конституционна реформа. Вчера г-н Пеевски грухтеше нещо от първия ред, когато аз казах, че неговото членуване в комисия по конституционна реформа в НС е предизвикателство към гражданското общество“, каза на брифинга Радостин Василев.

„Да правиш коалиция с ПП-ДБ и ГЕРБ, и конституционна реформа с ДПС, е най-отвратителното нещо, което новата политическа история на България е виждала, но то беше затвърдено днес от изказванията и от декларациите на политическите партии. Г-н Цонев изключително нагло и самодоволно каза, че най-големият експерт в тяхната група по конституционна реформа, се казва Делян Пеевски. И, че той е автор на техния законопроект. По-страшното е, че вчера в гласуванията ние видяхме огромното лицемерие, което днес се опитваха всички в този парламент да измият с някакви фалшиви декларации. Колеги, вчера ГЕРБ и ДПС, с помощта на „Възраждане“ и ИТН, избраха г-н Пеевски за член на тази комисия. Днес всички отричат. Аз не мога да си обясня позицията на „Възраждане“. Те с отсъствието си в гласуването свалиха кворума и направиха г-н Пеевски част от тази комисия. ИТН подкрепи г-н Пеевски вчера, а малко преди това направиха изказване, в което казаха, че те са маскари и всичко е отвратително. Лидерите на ПП-ДБ вчера се въздържаха при гласуването за г-н Пеевски. Същият Кирил Петков, който забрани на своя Национален съвет, да се въздържа при решението за подкрепа на такава коалиция. Освен това прие Пеевски в стаята на ПП, където преговаря с него. Аз по-отвратително от това нещо не съм виждал“, допълни независимият депутат.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.