Категории: България

Радостин Василев: Налага се да ви разкрия какво се случва на втория ден от функционирането на редовното правителство (ВИДЕО)

Реклама

Днес независимият депутат Радостин Василев направи извънреден брифинг, по време на който коментира неща, които нямал възможност да направи в пленарна зала

„Тъй като като независим народен представител, значително се усложнява възможността да взимам думата в пленарна зала и да правя изказвания, нямам право и на декларации, се налага да събера журналистите днес, за да разкрия какво се случва на втория ден от функционирането на редовното правителство в НС“, заяви независимият депутат Радостин василев.

„Всъщност ние сме свидетели на едно огромно лицемерие. Вчера по време на свое изказване, аз поставих въпрос на Росен Желязков за това, че в деловодството на парламента има искане от главния прокурор за имунитета на Бойко Борисов. Има и допълнително доказателства, които да бъдат разгледани, но нито един народен представител в този парламент не изяви желание, камо ли инициатива да постави тази тема за разглеждане, освен мен, в НС“, посочи Василев.

„Втори ден функционира правителството на срама, правителство, което обедини необединимото – ПП-ДБ и ГЕРБ. Това е кървавата коалиция „ГЕПИ“, която всъщност вече за втори ден в НС се вижда, че тя не може да функционира нормално и те ще се самоизядат в един много близък момент. Тази коалиция обаче вече търси и подпора. И я има в хората от ДПС, с които ще правят конституционна реформа. Вчера г-н Пеевски грухтеше нещо от първия ред, когато аз казах, че неговото членуване в комисия по конституционна реформа в НС е предизвикателство към гражданското общество“, каза на брифинга Радостин Василев.

„Да правиш коалиция с ПП-ДБ и ГЕРБ, и конституционна реформа с ДПС, е най-отвратителното нещо, което новата политическа история на България е виждала, но то беше затвърдено днес от изказванията и от декларациите на политическите партии. Г-н Цонев изключително нагло и самодоволно каза, че най-големият експерт в тяхната група по конституционна реформа, се казва Делян Пеевски. И, че той е автор на техния законопроект. По-страшното е, че вчера в гласуванията ние видяхме огромното лицемерие, което днес се опитваха всички в този парламент да измият с някакви фалшиви декларации. Колеги, вчера ГЕРБ и ДПС, с помощта на „Възраждане“ и ИТН, избраха г-н Пеевски за член на тази комисия. Днес всички отричат. Аз не мога да си обясня позицията на „Възраждане“. Те с отсъствието си в гласуването свалиха кворума и направиха г-н Пеевски част от тази комисия. ИТН подкрепи г-н Пеевски вчера, а малко преди това направиха изказване, в което казаха, че те са маскари и всичко е отвратително. Лидерите на ПП-ДБ вчера се въздържаха при гласуването за г-н Пеевски. Същият Кирил Петков, който забрани на своя Национален съвет, да се въздържа при решението за подкрепа на такава коалиция. Освен това прие Пеевски в стаята на ПП, където преговаря с него. Аз по-отвратително от това нещо не съм виждал“, допълни независимият депутат.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 8 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 8 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 8 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 8 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 8 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 9 часа