Категории: Любопитно

Специалист изброи 5 храни, които са също толкова полезни замразени, колкото и пресни

Реклама

Дори и да сте на мнение, че всички продукти, били във фризер, губят хранителната си стойност, диетолог изброи пет храни, считани за също толкова здравословни, в случай, че се купуват в замразено състояние. Според специалиста Рианън Ламбърт замразените плодове, зеленчуци, месо и хляб са също толкова хранителни, колкото и пресните

„Замразените продукти обикновено са по-евтини от повечето пресни продукти, така че са чудесен вариант, ако искате да спестите пари“, казва Рианън Ламбърт.

Ето и петте храни, които са по-евтини, но здравословни, закупени замразени:

Замразен грах

Много от нас вече имат торба с грах във фризера. Този продукт е много по-евтин за закупуване замразен, отколкото пресен и е лесна добавка към всяко хранене. Освен това съдържа достатъчно количество фибри, антиоксиданти и витамини, както и полезни за сърцето минерали като магнезий, калий и калций, съобщава Здравето.

Замразен нарязан чесън

Любителите на чесъна ще знаят, че беленето и нарязването на скилидки може да бъде неприятно. Така че съхраняването на торба със замразен и нарязан чесън във фризера ще ви спести време и пари.

Скилидките няма да загубят вкуса си при замразяване. Затова можете да продължите да се наслаждавате на ползите от чесъна, основната му съставка – алицин, може да подпомогне имунитета ви в борбата с вирусите.

Замразени броколи

Броколите са още един от онези зеленчуци, които лесно се включват в храната ви и осигуряват хранителна стойност дори когато са замразени.

Яденето на тази суперхрана може значително да подобри здравето на червата, според скорошно проучване, както и да подпомогне управлението на теглото, здравето на мозъка, възпалението и функцията на имунната система.

Замразена риба

Както наскоро каза Рианън Ламбърт, консумацията на замразена риба може да бъде много по-достъпна. Замразяването няма да намали хранителната ѝ стойност – все пак ще се насладите на предимствата на омега-3 мастните киселини и витамините D и B2, които съдържа.

Замразени горски плодове

Плодовете, добавени към храна с кисело мляко, са здравословна закуска. Често обаче една порция пресни плодове ще съдържа само няколко от тях – ако купувате замразени, това означава, че ще получите повече за по-малко и ще издържат по-дълго.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 7 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 7 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 7 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 7 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 7 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 8 часа