in

Инцидент с фатален край пред очите на десетки хора: Акула уби руснак в Червено море

Снимка: Pixabay

Инцидентът се е случил край бреговете на египетския град Хургада, предадоха световните агенции. Руски медии твърдят, че мъжът е бил на 23-годишна възраст и се казва Владимир Попов. Той не е бил турист, а постоянно пребиваващ в Египет руснак.

В интернет се завъртяха и кадри от самата атака. Очевидци са заснели видео от нападението, които бяха публикувани в Twitter, но медия „Нова Варна“ няма да публикува кадрите поради жестокото съдържание.

Акулата е била уловена, съобщи египетското министерство на околната среда. В продължение на два дни ще бъдат забранени къпането и водните спортове в региона на атаката.

Червено море е много популярна туристическа дестинация в Египет. По принцип акулите не са рядкост там, но много рядко атакуват плувци, освен ако последните не преминат отвъд разрешената за къпане зона.

През юли 2022 г. двама туристи – австрийка и румънка – бяха убити от акула близо до Хургада. През 2018 г. чешки турист беше убит от акула край бреговете на египетски плаж на брега на Червено море. Същата съдба сполетя и германец през 2015 г. и германка през 2010 г.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/