Категории: Варна

Кой спечели двете гонки в канала на Варна Ченъл Къп

Реклама

Битката за купата на канала се води между трима предишни победители в регатата, интригата продължава да се заплита и днес, съобщиха за медия „Нова Варна“ организаторите на събитието. 

Въпреки, че западният вятър попречи третия ден на регата Варна Ченъл Къп да започне с обещания старт на спинакер в канала, красиви гледки все пак имаше. По време на двете проведени гонки за деня, вятърът беше променлив и даде възможност на екипажите да покажат пълния арсенал от умения по и срещи вятъра.

При бързите лодки, клас ORC A, продължава да води Evil Woman с шкипер Петър Димтиров (Melges 32), следвана от Шоколад (FARR 40 ONE-DESIGN) с шкипер, швейцарецът Франсоа Боп. Те спечелиха двете гонки вчера, но все още има да наваксват в генералното класиране. За тях днешният ден ще се окаже решаващ. Шоколад изоставаха в класирането след първия ден, но вчерашните много силни стартове ги върнаха сред претендентите за купата. Трети е екипажът домакин- LZ Yachting 1991 (Grand Soleil 42R) с шкипер Лъчезар Братоев.

В клас ORC B водачи са Шимазен на Станислав Попчев, Маджика с шкипер Демир Иванов и Теодора с шкипер Мирослав Шопов. Класирането в ORC P е както следва: UK Sailmaker на първа временна позиция с шкипер Михаил Копанов, Mint Milk на Калин Георгиев втори и временно трето място за Metch с шкипер Боян Костов, въпреки че вчера бяха декласирани зали сблъскване на знака.

ORC класовете се затварят с ORC C и следното временно класиране: Проксима (Свилен Дойков), Тера Дулор (Ивайло Вълчев), Уайт Уинг (Калоян Симеонов). Днес предстои последният състезателен ден, в който варненци и гости града ще могат да видят екипажите пред Морската градина. Награждаването ще е след 17ч. на Морска гара. Събитието се организира от LZ Yachting 1991.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Спират тока във Варненско на всички тези адреси в първия работен ден

На 24.09.2024 г. В периода 8:00 ч. до 17:00 ч. Поради обезопасяване на съоръженията за…

преди 29 минути

Силни думи на Румен Радев за Независимостта на България

Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши…

преди 32 минути

Какво ще бъде времето в първите дни на есента

В понеделник ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в котловините ще има…

преди 35 минути

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 3 часа

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди 3 часа

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди 3 часа