in

Ким Чен Ун обеща да „си стисне ръката“ с Путин

Колаж: "Нова Варна"

Лидерите на Северна Корея и Русия се разбраха да си сътрудничат по общата си цел за изграждане на силни държави. Севернокорейският лидер предложи на Москва „пълната подкрепа и солидарност“ на страната си

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обеща да „си стисне ръката“ с руския президент Владимир Путин и да засили стратегическото сътрудничество между двамата по общата им цел за изграждане на силни държави, съобщи държавната медия KCNA.

Ким каза това в послание до Путин по случай националния празник на Русия, като подкрепи решението му да нахлуе в Украйна и изрази „пълна подкрепа и солидарност“.

„Справедливостта със сигурност ще победи и руският народ ще продължи да добавя слава към историята на победите си“, заяви Ким в посланието, публикувано от KCNA, предава БГНЕС.

Севернокорейският лидер призова за „по-тясно стратегическо сътрудничество“ с Москва. Северна Корея се стреми да установи по-тесни връзки с Кремъл и подкрепи Москва, след като тя нахлу в Украйна миналата година, обвинявайки за войната „хегемонистичната политика“ и „високомерието“ на Съединените щати и Запада.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/