Категории: Любопитно

Лекари посочиха какви храни е желателно да не консумираме: Казаха и кой е най-вредният за сърцето продукт

Реклама

Има някои храни, които са особено вредни за здравето. Лекари изброиха кои са храните, които е най-добре да премахнем от ежедневното си меню, както и кой е продуктът, който всъщност е най-вреден за здравето на сърцето. Според кандидата на медицинските науки Анна Кореневич това е не сланината и тлъстото месо например, а захарта

Зухра Павлова, ендокринолог от клиниката на Московския държавен университет, доктор на медицинските науки, изрази позицията си.

„Напълно бих се отказала от такъв процес на готвене, какъвто е пърженето. А също и от захарта, сведен до минимум алкохол, разбира се, не трябва и да пушите. Препоръчително е да не пиете сокове, сода. Извадете колбасите от хладилника си. Аз лично не си спомням кога последно ядох наденица. Има страхотен начин да се храните – изпечете парче месо, нарежете го и хапвайте. По-добро е от всяка наденица. Вкусно е, здравословно и засищащо“, казва лекарката, съобщава сайтът Здравето.

Важно е и как се храните. В допълнение към старателното дъвчене на храната се препоръчва да не се разсейвате с нищо по време на хранене.

„Не ми харесва и историята, когато хората гледат телевизия и ядат нещо. Човек, който гледа и яде нещо, не разбира какво яде, колко яде и губи най-важното – емоционалният компонент на насищането“, отбеляза ендокринологът.

Според кандидата на медицинските науки Анна Кореневич, първият продукт, който трябва да бъде премахнат от диетата, за да се поддържа здравето на сърцето и кръвоносните съдове, е захарта. И въпросът е не само в затлъстяването, но и в развитието на атеросклероза, появата на опасни съдови патологии и други заболявания.

„Първият и основен най-вреден продукт, който може да звучи много неочаквано за повечето хора, не е свинското, не е сланината, не е някакво тлъсто месо, а е захарта“, уточни специалистът в Telegram, като подчерта, че „сладкишите са с висок гликемичен индекс“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 14 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 14 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 14 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 14 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 14 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 15 часа