in

Абитуриенти тръгнаха на дългоочаквана екскурзия до Турция, която се превърна в кошмарно пътуване

Колаж: "Нова Варна"

Абитуриенти от Самоков и класният им ръководител тръгнаха на дългоочаквана екскурзия до Кушадасъ, Турция, която в крайна сметка се превърна в истински кошмар. Всичко започнало, когато автобусът самокатастрофирал – гумата се запалила, маслото изтекло, а всички те прекарали часове на пътя. В крайна сметка абитуриентите и преподавателят били оставени в Дупница посред нощ, тъй като фирмата отказала да ги върне обратно в Самоков.

„Много се притесних, когато дъщеря ми ми каза, че е имало катастрофа и са чакали на пътя”, споделя майка на едно от децата. По думите ѝ дъщеря ѝ настояла да не влиза в конфликт с фирмата, поне докато свърши почивката им. Те все пак стигнали до Турция, като след часове в неведение бил изпратен друг автобус.

„Впоследствие разбирам, че автобусът, който отива да ги вземе от Кушадасъ, е бил същият“, споделя още майката.

По думите на абитуриентите превозното средство издавало странни звуци. На няколко пъти предната врата, която при катастрофата е била откъсната, се е отваряла на магистралата и е трябвало да спират аварийно.

В 3:30 през нощта те се озовават в Дупница без никакъв транспорт, тъй като фирмата отказва да ги извози обратно до Самоков.

Управителят на фирмата заяви, че автобусът е бил ремонтиран. Той обаче подчерта, че не е знаел, че абитуриентите са оставени в Дупница, а не в Самоков.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/