in

Гешев, след като ВСС гласува да го освободи: Ще изчакам решението на Радев. Каквото имам да кажа, ще го кажа в България

Снимка: Прокуратура

Днес главният прокурор Иван Гешев е на изслушване в  Европейския парламент в Страсбург. Темите, по които той ще говори, са делото „Барселонагейт” и снимките на бившия министър-председател Бойко Борисов с чекмеджетата със златни кюлчета.

От Страсбург Гешев коментира и гласуваната вчера от ВСС оставка. Припомняме, че вчера ВСС реши да освободи Гешев предсрочно от длъжността му на главен прокурор. В момента се очаква реакцията на президента Румен Радев.

„С мониторинговата група обсъждахме важни въпроси за правовата държава и върховенството на закона, за зловредното руско влияние. Ще изчакам решението на Радев, ще изчакам решението на КС, каквото имам да кажа, ще го кажа в България”. Това каза пред журналисти в Страсбург Иван Гешев.

Той е там за заседанието на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права на Европейския парламент.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.