in

Майка хвърлила детето си в кучешка колиба и го държала гладно в Австрия: Открили го с хипотермия и в кома

Снимка: Pixabay

За изключително зверство спрямо дете съобщиха австрийски медии. Още по-потресаващото е, че то е извършено именно от майката на детето. Съобщава се, че тя затворила 12-годишния си син в кучешка колиба. Освен това не му давала храна, поливала го със студена вода и до оставяла с мокри дрехи на минусови температури

Австрийски медии съобщиха, че властите в провинция Долна Австрия са започнали разследване за опит за убийство срещу жена, която според полицията е затворила сина си в кучешка колиба и го е измъчвала почти до смърт.

Според информацията 32-годишната жена е обвинена, че е затворила 12-годишното си дете в колибата и го е оставила да гладува. Освен това тя неколкократно го обливала със студена вода и го оставяла да стои на отворени прозорци на дома при минусови температури, съобщава БТА.

Случаят станал известен, след като през ноември миналата година социален работник подал сигнал на властите. По думите на Йохан Баумшлагер, говорител на полицията в провинция Долна Австрия, цитиран от медиите, майката е била задържана. В защита на личния живот на жертвата властите не са съобщили за случая веднага.

Недохраненото момче е било намерено в състояние на хипотермия – телесната му температура била 26,8 градуса, а по тялото му имало белези и хематоми.

„То било изпаднало в кома и състоянието му е било животозастрашаващо, продължава Баумшлагер.

Детето вече се възстановява физически, но психическото му възстановяване ще изисква време.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/