in

Втори ден военни помагат след потопа в Берковица: Днес се включва и специализирана техника (СНИМКА)

Снимка: Министерство на отбраната (МО)

От Министерството на отбраната (МО), съобщиха, че военнослужещи от Сухопътните войски втори ден помагат за възстановяването на Берковица. Припомняме, чепреди два дни само за около час над град Берковица в Монтанско се изсипаха близо 70 литра дъжд на кв. м. Материалните щети са в огромни размери. Стотици имоти са наводнени.

Военнослужещи от 10-и механизиран батальон – Враца от състава на Трето бригадно командване втори ден оказват помощ за преодоляване на последиците от наводнението в Берковица.

От рано тази сутрин, 14 юни, 78 военнослужещи с техника работят по разчистването на пътища, укрепване на речни диги и възстановяване на районите около обществени сгради. Усилията им са съсредоточени и в района на Първо основно училище „Никола Вапцаров“, с цел по-бързо възстановяване на нормалния учебен процес, както и в района на Дома за стари хора в града. В помощ на жителите на Берковица се отзоваха и много доброволци, сред които военнослужещи от Сухопътните войски, които са в отпуск или в почивка от наряд.

Днес в дейностите по възстановяване на града се включват и десет военнослужещи със специализирана техника от състава 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.

Действията на военнослужещите се ръководят от командира на 3-то бригадно командване – полковник Митко Балтов.

Снимка: Министерство на отбраната (МО)

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.