Категории: Варна

За убийство на жена във Варненско: Окръжна прокуратура – Варна протестира присъда от 12 години „лишаване от свобода“

Реклама

Окръжна прокуратура – Варна протестира присъда от 12 години „лишаване от свобода“ за млад мъж, убил жената на свой роднина. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна за медия „Нова Варна“. Искането ще бъде за по-тежко наказание. Става въпрос за убийството, извършено през ноември 2022 г. в с. Черноок, област Варна. Жената била намушкана с нож няколко пъти от роднина на мъжа си

Окръжна прокуратура – Варна ще внесе в законоустановения срок протест с искане за по-тежко наказание за подсъдим за убийство на жена в село Черноок, извършено през ноември 2022 година. С обвинителен акт, внесен през април, А.И. е предаден на съд за престъпление по чл. 116, ал. 1, т.6, във връзка с чл. 115 от НК. Състав на Окръжен съд – Варна оправда мъжа по така посоченото обвинение и го осъди за убийство по чл. 115 от НК с „лишаване от свобода“ за срок от 12 години при строг режим на изтърпяване.

Престъплението е извършено през нощта на 7 срещу 8 ноември 2022 година. 50-годишната жертва на младия мъж се намирала в дома си. Жената забелязала, че някой се опитва да демонтира камерите за видео-наблюдение на къщата й и решила да провери какво се случва. На място тя попаднала на роднина на мъжа си, с когото били в лоши отношения. Помежду им възникнало спречкване. 25-годишният обвиняем извадил нож и нанесъл на жената няколко прободни рани, като успял да засегне жизнено важни органи. Малко по-късно тя починала. А А.И. избягал. В резултат от предприетите незабавни действия по разследване на случилото се и започнатите издирвателни мероприятия от страна на ОД на МВР – Варна, мъжът бил намерен и задържан.

Тъй като счита наказанието за недостатъчно, прокурорът по делото от Окръжна прокуратура – Варна ще настоява за увеличаване на размера. Предстои протестът да бъде внесен пред въззивната инстанция.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 50 минути

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди един час

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди един час

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди един час

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди един час

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди 2 часа