in

След безпрецедентен натиск Виолета Лорер сама се отказала от поста. Василев: Много шум за нищо

Колаж: "Нова Варна"

Припомняме, че вчера спешен съвет при премиера разследваше как е назначена жената на Даниел Лорер от Асен Василев. Тя беше гласена за представител на страната ни в борда на Европейската инвестиционна банка. Днес финансовият министър Асен Василев в кулоарите на НС определи реакцията от останалите партии за предложението, като „много шум за нищо“.

Асен Василев посочи, че за тази позиция нямало заплащане, но след разразилия се скандал по темата вчера Виолета Лорер сама оттеглила кандидатурата си. Позицията ще поеме Гергана Беремска – директор на дирекция “Международни финансови институции”.

“Тази позиция трябва да се поднови до петък, тези позиции винаги са били изпълнявани или от съветник на министъра, или от директор дирекция. Тук не става въпрос за позицията, която Лиляна Павлова заема, която е истинската позиция на България в банката, а става въпрос за позиция, която не е със заплащане от банката, която трябва четири пъти годишно да приема счетоводните отчети”, каза Василев.

Няма заплата, защото ангажиментът бил четири пъти годишно, обясни той.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.