in

Министерството на финансите отвърна на Нинова, след като тя подкани Василев да отговори на важен въпрос

Кадър: bTV

Припомняме, че днес лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе от парламентарната трибуна с предложение министърът на финансите да бъде поканен там, за да обясни как държавата ще подпомогне пострадалите хора от наводненията. От Министерството на финансите излязоха със следната позиция:

Във връзка с въпрос на народни представители за това как държавата ще подпомогне на пострадалите хора от наводненията в страната от последните дни, Министерството на финансите прави следното уточнение:

Нинова: Асен Василев да дойде в парламента и да каже как държавата ще подпомогне пострадалите от наводненията

Държавата има работещ механизъм за подпомагане с финансова помощ на пострадали при бедствия и аварии, като отговорните за него институции следят ситуацията с наводненията и предприемат адекватни действия.

Министерството на финансите ще изиска информация за актуалните данни за наличните финансови средства във фонда за бедствия и аварии от МВР и от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС и ще я предостави своевременно на Народното събрание.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.