in

Признаха за виновен мъж, обрал оборота на магазин на центъра на Варна

Снимка: Pixabay

Варненец на 50 години се призна за виновен за това, че през месец април тази година е обрал магазин във Варна. Извършил е деянието, като е изблъскал продавачката настрани. Мъжът бе осъден за извършения грабеж над продавачка, съобщиха от Районен съд – Варна за медия „Нова Варна“

Районен съд – Варна одобри параметрите на постигнато споразумение между прокуратурата и 50-годишен варненец, с което той се признава за виновен по повдигнатото спрямо него обвинение в грабеж на оборотни средства от магазин. Пред съда подсъдимият заяви, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че на 3 април тази година от магазин в централната част на Варна подсъдимият е отнел от владението на продавач-консултант парична сума от оборота в размер на 134 лева. Подсъдимият извършил грабежа с употреба на сила, като избутал с ръце пострадалата в страни от касата, след което отнел посочената сума от касовото чекмедже в търговския обект. Към момента причинените от деянията имуществени вреди са възстановени.

50-годишният мъж, неосъждан досега, получи наказание от една година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са и направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.