Категории: Черноморие

Забраниха къпането на плажовете в Одеса поради замърсяване на водата

Реклама

Стана ясно, че плажовете на Одеса са обявени за негодни за къпане поради значително влошаване на качеството на водата, което създава опасност за здравето.

„Плажовете на Одеса са признати за негодни за къпане поради значително влошаване на качеството на водата в откритите водни обекти (море, устие) и реална опасност за здравето на населението на Одеса. Къпането на плажовете на град Одеса е забранено“, се казва в съобщението на градския съвет на Одеса, предаде Дарик.

Съобщава се, че това решение е взето на извънредно заседание на Комисията по техногенна и екологична безопасност и извънредни ситуации към Изпълнителния комитет на Одеския градски съвет. На свой ред Одеската областна военна администрация (ОВА) отбеляза, че не се препоръчва и разходка по крайбрежието и риболов. Украинските медии публикуваха снимки на появили се по улиците на града плакати, информиращи за забраната за къпане.

По-рано Олег Кипер, началник на Одеската ОВА, заяви, че властите препоръчват да не се посещават морските брегове и плажове поради замърсяването на акваторията на Черно море в региона. Градските власти съобщиха, че в морската вода в близост до брега са открити патогенни микроорганизми, но отрекоха там да е открит причинител на холера.

През последните дни властите в Одеса и местните медии съобщиха, че морето носи боклуци от районите, попаднали в зоната на наводненията след скъсването на язовирната стена на Каховската ВЕЦ.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 7 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 7 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 7 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 9 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 9 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 10 часа