Категории: Черноморие

Ще става ли за плаж през новата седмица. Какви температури ни очакват

Реклама

През първите дни от новата седмица ще бъде предимно слънчево. В понеделник след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в източните и планинските райони ще превали и прегърми. Във вторник вероятността за валежи намалява, все пак не са изключени изолирани краткотрайни превалявания.

Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен, в понеделник от северозапад, във вторник – от запад. Температурите ще се повишат и във вторник максималните ще са между 27° и 32°. В сряда, с ориентиране на вятъра от север, ще проникне хладен въздух. Ще има условия за развитие на конвективна облачност и валежи, придружени с гръмотевици на повече места в страната. Възможни са и градушки. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски.

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево, вятърът в много райони ще стихва, по Черноморието ще е до умерен от изток-североизток. Температурите отново ще се повишат и в много райони в петък максималните ще са около и над 30°. В по-късните часове на деня в петък и през нощта срещу събота над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

В събота в Западна България със слаб северозападен вятър температурите ще се понижат. Повишава се вероятността за валежи и гръмотевични бури на повече места в западната половина от страната, отново са възможни интензивни локални извалявания със значителни количества.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 39 минути

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди един час

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди един час

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди един час

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди един час

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди един час