in

Откриха и обезвредиха минохвъргачен изстрел (СНИМКИ)

Снимка: ВМС

От Военноморските сили (ВМС) съобщиха за медия „Нова Варна“ за открит и обезвреден боеприпас. Сигнал за него е подаден днес на спешен номер 112

На 20.06.2023 г. на тел. 112 е подаден сигнал за открит предмет, наподобяващ снаряд при изкопни работи в град Малко Търново.

След получен факс от областния управител на Област Бургас и положителна резолюция на началника на отбраната, формированието за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от Военноморска база Бургас с ръководител капитан III ранг Димитър Стоянов, извърши преход до град Малко Търново, за да извърши разузнаване на място.

Снимка: ВМС

След извършване на опознавателни дейности, специалистите класифицираха откритият боеприпас като 82 мм. минохвъргачен изстрел, който е силно корозирал.

Боеприпасът е транспортиран до местната каменна кариера и взривен при отцепване на района и стриктно спазване на мерките на безопасност, съгласно нормативните документи.

Снимка: ВМС

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.