in

Сарафов освободи Сийка Милева от длъжността говорител на главния прокурор

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Сийка Милева е била освободена от длъжността говорител на главния прокурор. Това се е случило по заповед на изпълняващия функциите на главен прокурор. Припомняме, че по-рано Борислав Сарафов освободи и всички зам.-главни прокурори. 

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов освободи Сийка Милева от длъжността говорител на главния прокурор, съобщи bTV, позовавайки се на свои източници. Тя ще продължи да работи във Върховната касационна прокуратура.

По-рано по искане на Сарафов бяха освободени всички зам.-главни прокурори. Като мотив пред Прокурорската колегия на ВСС той посочи, че иска да сформира екип от хора, на които има доверие и с които споделя общи принципи и ценности.

За нов директор на Националната следствена служба, която Сарафов оглавяваше преди да бъде назначен за изпълняващ функциите на главен прокурор, бе назначена Ивелина Христова.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/