in

Историята на Исидор и Ида Щраус, потънали с „Титаник“ ръка за ръка, чиято внучка се оказа съпругата на един от загиналите в подводницата „Титан“ (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Както ви съобщихме по-рано днес, съпругата на загиналия собственик на подводницата „Титан“ е роднина на удавили се хора при потъването на „Титаник“.  Собственикът се казва Стоктън Ръш, а съпругата му – Уенди Ръш.

Оказва се, че Уенди Ръш е правнучка на Исидор и Ида Щраус. Те са били възрастна двойка на борда на „Титаник“ и са били женени над 40 години. Двамата са потънали, хванати за ръка.

Според архивни записи Щраус отказал да се качи на спасителната лодка, отстъпвайки място на деца и жени, съобщава The New York Times. Ида не напуснала съпруга си и също отказала да напусне потъващия кораб.

Обявиха за мъртви спусналите се с подводницата „Титан“: Съпругата на загиналия собственик е роднина на потънали с „Титаник“

По думите на очевидци, когато корабът потъвал под вода, съпрузите са видени да се държат за ръце на палубата на „Титаник”.

Изидор и Ида Щраус послужиха за вдъхновение за героите във филма на Джеймс Камерън „Титаник“ от 1997 г. В една от сцените е показана възрастна двойка, която лежи прегърната, докато вода изпълва кабината.

Исидор Щраус, роден през 1845 г., е съсобственик на известния универсален магазин в Ню Йорк Macy’s.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/