in

Ако обичате да спите по корем, по-добре махнете възглавницата: Ето защо

Снимка: Pixabay

Ако сте от хората, които обичат да спят по корем, има един трик, от който е добре да се възползвате, за да намалите напрежението във врата – премахнете възглавницата си. Това би спомогнало постигането на по-естествена позиция на тялото по време на сън

Възглавниците са предназначени да поддържат гръбнака ви в неутрална позиция. Те подравняват врата ви с останалата част от тялото, което поддържа добра стойка. Като такива, изследванията се фокусират само върху най-добрия тип възглавници. Учените не са изследвали как спането без възглавница конкретно засяга гръбначния стълб. Но спящите по корем може да се възползват от спането без възглавница, съобщава Актуално.

Това е така, защото спането по корем поставя гръбнака ви в неестествена позиция и по-голямата част от теглото ви е в средата на тялото ви. Това добавя напрежение върху гърба и врата, което затруднява гръбнака ви да поддържа естествената си извивка. Спането без възглавница може да държи главата в неутрална позиция. Това може да намали напрежението върху врата и да насърчи по-доброто подравняване.

Но това не важи за други позиции за сън. Ако спите по гръб или настрани, спането без възглавница може да причини повече вреда, отколкото полза. Най-добре е да използвате възглавница, за да поддържате гръбнака си неутрален.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/