in

19-годишният син на бизнесмен се ужасявал от пътуване с подводницата „Титан“: Качил се, за да зарадва баща си

Колаж: "Нова Варна"

Припомняме ви, че трагедия се случи на дъното на Атлантическия океан. Няколко души, качили се на туристическа подводница, изучаваща потъналия „Титаник“, попадна в клопката на океана. Петима са душите, загинали в подводницата „Титан“

В дните преди подводницата „Титан“ да навлезе в океана край бреговете на Нюфаундленд, Канада, 19-годишният студент, който придружава баща си в експедицията, изразява колебание дали да отиде, казва леля му в интервю в четвъртък.

Азмех Дауд – по-голямата сестра на пакистанския бизнесмен Шахзада Дауд – заяви пред Ен Би Ес Нюз, че племенникът ѝ Сюлейман казал на свой роднина, че „не е много готов за това“ и изпитва „ужас“ от пътуването за изследване на останките на „Титаник“.

Но 19-годишният младеж в крайна сметка се качил на борда на 22-метровия подводен апарат на OceanGate, защото пътуването се паднало през уикенда за Деня на бащата и той искал да зарадва баща си, който бил запален по легендите за „Титаник“, според Азмех.

В четвъртък, когато OceanGate, компанията, която стои зад експедицията „Титан“, потвърди, че всички петима пътници на борда се смятат за мъртви, тя беше съкрушена.

„Чувствам неверие“, каза Азмех, говорейки през сълзи. „Това е нереална ситуация.“

Последните четири дни са били мъчителни за Азмех. Тя била залепена за новините по телевизията, отразяващи издирването на „Титан“. Отчаяно търсила новини за брат си и племенника си и се страхува от най-лошото.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/