in

Има заведено досъдебно производство за престъпление от омраза на част от участващите във вчерашния протест на „Възраждане“ срещу филма „Близо“ във Варна

Снимка: Facebook / Възраждане - Варна

От пресслужбата на областна дирекция на МВР във Варна изпратиха позиция до редакцията на медия „Нова Варна“, в която се противопоставят на разпространените твърдения и видеа в социалните мрежи, че се е стигнало до физически сблъсък между демонстрантите и посетители на ФК. Според полицейските власти на морската столица служителите на реда са успели да предотвратят физически сблъсък и до такъв не се е стигало.

По рано ви информирахме за настъпилото напрежение, заради прожекцията на станалия скандален филм „Близо“, въпреки че тя беше отменена:

Привърженици на „Възраждане“ осуетиха прожекция на филма „Близо“ и във Варна. Стигна се до сблъсъци (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ето и цялата позиция на полицията във Варна, относно вчерашния протест пред ФК:

„Относно публикувани в социалните мрежи видео-клипове, в които се изразява вербална агресия, ОДМВР-Варна информира:

В петък – 23 юни, вечерта пред сградата на ФКЦ Варна е възникнало напрежение. Служителите на реда са успели да предотвратят физически сблъсък и до такъв не се е стигнало, благодарение на бързата намеса на униформените.

По случая вече има образувано досъдебно производство за престъпление от омраза и към момента се извършва разпит на участниците в словестната агресия. Полицията е успяла да не допусне физическа саморазправа и бързо да потуши напрежението.“

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).