in

Нисък ли е интересът на туристите към българското Черноморие?

Снимка: Pixabay

Успяха ли провокациите за изхвърлени мъртви крави на плажа и че водата е мръсна и опасна да отблъснат туристите от родното крайбрежие? Какви са реалните причини за по-слабия сезон през месец юни тази година?

Родните морски курорти се оплакват, че броят на туристите не е особено голям. Средата на юни вече отмина, а повечето хотели са празни. В Слънчев бряг броят на туристите е по-малък от очакваното.

„Причините за слабата заетост са няколко. Туристите, които идват от най-близките срани, гледат метеорологичната обстановка – имаше дъждове. Близката война също плаши хората, слуховете за навлизането на нечиста вода, взривената стена на язовир „Каховка“, каза пред бТВ Пламен Колчев, председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Според него водата е много чиста.

„Не трябва да има провокации, че има умрели крави, че водата е замърсена. Това се провокации, които плашат туристите. Има анулирани резервации“, посочи той.
Колчев добави, че в Турция и Гърция има облекчения и припомни, че в Турция е премахнала много ограничения за влизане в страната.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/