in

Привърженици на „Възраждане“ осуетиха прожекция на филма „Близо“ и във Варна. Стигна се до сблъсъци (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кадър: Facebook

Въпреки че предварително стана ясно, че прожекцията е отменена, поради недостатъчен брой продадени билети, над 100 души се включиха в протеста, организиран от ПП „Възраждане“ пред сградата на Фестивалния и конгресен център, срещу прожекцията на филма „Близо“. В него се разказва за приятелските взаимоотношения между две 13-годишни момчета, едното, от които се самоубива. Представители на партията дойдоха с плакати с лозунги: „Долу ръцете от нашите деца“, „Ние сме за защита на християнското семейство“.

Снимка: Facebook / Възраждане – Варна

Имаше голямо струпване на полицейски сили пред ФК и на входа на Морската градина, но на финала на акцията се стигна и до сблъсъци след появата на представители на футболни агитки, според Радио Варна. Те замерваха с пластмасови бутилки вратата на комплекса и скандираха нецензурни думи.

Снимка: Facebook / Възраждане – Варна

Искаме да защитим децата си. Съхранили сме се като народ, благодарение на ценностите ни и вярата, не трябва да приемаме чужди култури, в които се проповядва изкривено морално поведение, категоричен е Юлиян Губатов от „Възраждане“.

Снимка: Facebook / Възраждане – Варна

Един филм показва как едно 13-годишно дете се самоубива, защото някой не е отговорил на чувствата му. Тук имаме склоняване към самоубийство, което е най-сериозният проблем на филма, каза съпартиецът му Георги Георгиев. Той е на мнение, че идеята развита във филма е лош пример за подрастващите.

В социалните мрежи Татяна Кристи публикува видео, на което се вижда, как тя е нападана от привърженици на „Възраждане“. Тя твърди, че е била замерена с бутилка. Вижте повече за атмосферата на вчерашния протест във видеото тук:

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/