in

Хванаха нагъл бургазлия два пъти за един ден да шофира стабилно почерпен

Снимка: Pixabay

Не веднъж, а два пъти, полицията задържа зрял мъж, управляващ кемпер, да шофира по созополските улици сериозно пийнал. Въпреки че веднъж е задържан за няколко часа, получава няколко акта и предупреждение да не се качва зад волана, той решава да продължи да „джитка“ из черноморския курорт. Ето и подробностите, които съобщиха от полицията за медия „Нова Варна“:

В събота около 14.30 ч. в района на кръстовището на созополските улици «Анаксимандър» и «Феникс», служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка кемпер «Пежо 280 L“, с бургаска регистрация, управляван от 53 годишен бургазлия, като установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 2,81 промила. Водачът дал кръв за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа. Издадени са му три акта по Закона за движение по пътищата и след няколко часа е освободен. Предупреден е отвозването на кемпера да се осъществи от друг правоспособен водач.

Въпреки това около 20.00 ч. в района на ул. «Крайбрежна» водачът на кемпера отново е спрян, докато шофирал кемпера и дрегера за алкохол отчел – 1.63 промила. Бургазлията отново дал кръв за химичен анализ. Съставени са му два акта и два фиша по Закона за движение по пътищата и е задържан след медицински преглед.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).