in

От днес Мария Габриел поема още два председателски поста в Министерски съвет

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

До сега ротационният бъдещ министър-председател, по настоящем вицепремиер, Мария Габриел оглавяваше Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. От днес тя ще оглави още две комисии.

Правителството определи вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел за председател на Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет.

Съгласно друго правителствено решение вицепремиерът Мария Габриел е определена за председател и на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Министерския съвет.

Освен това на днешното редовно заседание на МС тя е избрана да предвожда и Съвета за икономически анализи.

Съветът за икономически анализи поставя основите на процес на постепенно и устойчиво осигуряване на българското правителство със задълбочена академична икономическа експертиза, която да бъде отправна точка при вземането на стратегически решения за промяна в политиката.

В дневния ред на Съвета се включват важни за развитието на страната теми, по които чрез предоставяне на научна и изследователска експертиза, следва да се предложи отговор на текущите предизвикателства.

Съветът оценява също дългосрочните рискове и предизвикателства пред българската икономика и отправя предложения за най-подходящите политики за тяхното преодоляване.

Създаването на Съвета е предвидено като реформа в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).