Категории: Варна

Хванаха 25-годишен варненец с фалшива диплома за средно образование, докато се пробвал да си изкара книжка в КАТ. Какво го чака сега?

Реклама

Условна присъда от 3 години ще получи 25-годишен младеж от Варна, който се е пробвал да представи фалшива диплома за средно образование пред органите на реда в морската столица. Ако той наруши наложения му изпитателен срок, ще лежи 4 месеца в затвора. Ето и подробностите, които съобщиха от Районен съд за медия „Нова Варна“:

През месец ноември миналата година подсъдимият 25-годишен младеж се явил на гише пред служител на сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР – Варна и подал заявление с искане за издаване на шофьорска книжка. Към него той представил копие от свидетелство за завършено средно образование, заверено с подпис, дата на подаване и собственоръчно изписване „вярно с оригинала“. Дипломата била с посочен издател – СОУ „Димчо Дебелянов“ във Варна.

Извършената регулярна проверка в документацията и регистрите на училището установява, че диплома с такъв номер не е издавана и не съществува в регистрите, като подсъдимият изобщо не се е обучавал във въпросното учебното заведение.

В съдебна зала 25-годишният младеж, който е с чисто съдебно минало, призна че съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, но от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

По силата на постигнато споразумение, Варненският районен съд му наложи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Съдебният акт е окончателен.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 5 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 5 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 5 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 6 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 6 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 6 часа