Категории: Варна

Безплатен концерт в Градската художествена галерия на Варна утре

Реклама

Утре гражданите и гостите на морската столица ще могат да се насладят на качествен джаз, като посетят Музикаления салон с вход свободен в Градската художествена галерия на Варна, който е част от фестивал.

Традиционният за фестивала на визуалните изкуства “Август в изкуството” Музикален салон ще събере артистичната общност на 30 юни от 19:00 в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” – Варна. Нео соул и джаз музика ще поднесат на меломаните Вихрен Урумов, Христина Ралева и Атанас Кателиев.

Христина Ралева, популярна от участията си в тв формати и като ръководител на музикална школа “Студио 9” признава по време на репетиции за концерта:

“Изключително удоволствие е за нас да споделим музиката в тази истински творческа атмосфера в Градската галерия сред експонираните впечатляващи произведения на участниците във фестивала “Август в изкуството”. Вярвам, че обменът на творчески вдъхновения между визуалното и музикалното певческо изкуство ще допринесе за още по-пълноценното преживяване на нашата публика.

Ние ще настроим посетителите още преди началото на изпълненията ни, като им дадем възможността да чуят музика на винилов носител – оригинални грамофонни плочи. Ще започнем заедно с Атанас Кателиев с една красива версия на песен на Стиви Уондър, а след това ще поднесем нови аранжименти с джаз звучене на песни на легендарни изпълнители като Максуел, Мери Джей Блайдж, Алиша Кийс, Инкогнито и др., ще има дори популярна песен на Майкъл Джексън. Всички аранжименти са на Вихрен Урумов.

Ще се включат мои ученици от “Студио 9” – по-големите Александра Атанасова и Деница Русева ще бъдат беквокалистки, ще се появи и една 9-годишна бъдеща звезда – Анастасия Попстефанова. Радвам се да споделя с тях сцената, за да усетят реалната атмосфера на един концерт.”

Музикалният салон на “Август в изкуството” е с вход свободен.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 4 часа

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 4 часа

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 4 часа

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 4 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 5 часа

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди 5 часа