in

ВиК-Варна са изградили 57 метра канализация и 2 метра от магистралния водопровод. Напредват и в курортните комплекси

Снимка: "Нова Варна"

От водоразпределителното дружество в Морската столица, започнаха да изпращат ежедневни отчети до медиите за това до къде са стигнали по големите инфраструктурни ремонти в града.

Данните са за Обект „Доизграждане на канализационна мрежа в СО „Изгрев“, „Кочмар“, „Сълзица“, „Пчелина“ и „Сотира“, бул. „Христо Смирненски“, реконструкция на канализационен клон под бул. „Владислав Варненчик“, реконструкция на магистрален водопровод „Варна – Златни пясъци“ – III етап“ с Изпълнител ДЗЗД „ПЧЕЛИНА 2020“.

24 метра от канализационния клон на селищно образование Сотира, по ул. „Слънчоглед“ са изградени към днешна дата, както и 3 метра по ул. „Михаил Лазаров“. 30 метра по ул. „Кайсия“ в селищно образование „Изгрев“ също са готови.

От магистралния водопровод по бул. „Христо Смирненски“ са изградени едва 2 метра.

Относно Обект „Доизграждане на канализационна мрежа в СО „Бриз“, „Свети Никола“, „Ален Мак“, „Ваялар“, „Траката“ и „Манастирски рид“ и изграждане на водопроводни връзки към ново трасе на магистрален водопровод „Варна – Златни пясъци“ – III етап“ с Изпълнител ДЗЗД „ХИДРОАМ“ прогресът е следният:

2 метра канализационен клон и също толкова захранващ водопровод са готови С. О. Манастирски рид.

Стигнали са до 162 м на ВЗП в КК „Ален мак“ по улица „Петър Попов“ и до 216 м по клон 4 на канализацията по същата улица.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).