Категории: Варна

Полицията във Варна задържа нагли крадци. Ето какво намери в тях (СНИМКИ)

Реклама

Става въпрос за двама крадци-рецидивисти, които са добре познати на полицията във Варна и са били обявени за издирване. Само час преди да ги задържат те са извършили друго незаконно проникване в чуждо жилище, престъпление, по което са специалисти. Мъжете са съответно на 45 и 50 годишна възраст. От тях са иззети голяма сума пари и множество инструменти за разбиване на ключалки. Ето и подробностите, които предоставиха от полицията за медия „Нова Варна“:

Вчера около 12:30 ч. в гр.Варна, жк „Аспарухово“ в хода на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на сектор „Престъпления против собствеността“ при отдел Криминална полиция на ОДМВР гр.Варна са задържани добре познати на полицията 45 и 50 – годишни варненци. Мъжете са от активния криминален контингент на града, извършващи домови кражби – чрез отключване патрон на входната врата на жилищата.

Снимка: Пресцентър на ОДМВР – Варна

Нарушителите на закона са с множество криминални регистрации за извършени престъпления. По информация до момента, в хода на проведената операцията е установено, че час преди задържането им, двамата мъже са извършили домова кражба, чрез отключване на врата, като са отнети български левове и валута, а потърпевш е румънски гражданин.

Снимка: Пресцентър на ОДМВР – Варна

При извършените обиски на нарушителите и управлявания от тях лек автомобил, са намерени и иззети множество инструменти, пригодени за отключване на секретни брави, както и над 1200 лева, около 100 евро и 800 румънски леи.

По случая е образувано досъдебно производство и е докладвано на дежурен прокурор.

Снимка: Пресцентър на ОДМВР – Варна

За времето на специализираната операция са проверени 1810 човека, образувани са осем досъдебни производства, започнати са 2 бързи производства, инспектирани са 1340 МПС, задържани са 49 човека по ЗМВР, съставени са 319 АУАН, проверени са: 18 пункта за черни и цветни метали, 46 заложни къщи, 27 автоморги и автосервиза, 52 проверки по питейни заведения, 68 търговски обекта и са разкрити 15 престъпления.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 3 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 3 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 3 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 4 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 4 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 4 часа