in ,

Читателка на „Нова Варна“: Достъпът до плаж „Русалка“ е ограничен – искат пари, за да влезеш. Това е неприемливо

Кадър: NOVA

В редакцията на медия „Нова Варна“ постъпи сигнал от гражданката Александрина Спахиева, която е възмутена, че за да се стигне до плаж „Русалка“ трябва да се заплати входна такса. Според нея това е неприемливо. Събират се пари, както на човек, така и за паркирането на автомобил, по нейни думи. Ето и всичко, което ни написаха Александрина Спахиева, публикуваме го без редакторска намеса:

„С настоящото писмо бих искала да изразя сериозното си възмущение от ситуацията, която се наблюдава на плажа Руслака. Смятам, че е необходимо да бъдат разкрити някои недопустими практики, които не само пречат на обществения достъп до този прекрасен плаж, но и противоречат на понятието за национално богатство.

С огромно съжаление трябва да Ви информирам, че достъпът до плажа Руслака е ограничен с катинари и единственият вариант да се насладите на това природно бижу е да платите 12 лв на входа на комплекса. Това е неприемливо! Плажът Руслака е национално богатство, част от обществения пространствен фонд, и не трябва да бъде превърнат в частна собственост, където се изискват такси за достъп.

Възмущението ми се задълбочи, след като се опитах да реша проблема по законов път. Заявих инцидента на полицията и дори беше изпратена патрулка, която разговаря с управителя на комплекса. За съжаление, това не доведе до постигане на конкретни резултати, тъй като на следващия ден катинарът беше отново сложен.

Не мога да не подчертая и факта, че посещението на плажа Руслака за едно семейство от четирима души с автомобил излиза над 60 лв. Това включва таксата от 12 лв на човек, както и допълнителните 10 лв за паркирането на автомобила, който се паркира пред комплекса. Тези цени са прекомерни и неразумни, когато става въпрос за обществено достояние, достъпно за всички граждани.

Плажът Русалка има огромен потенциал да бъде любимо място за почивка и релаксация за много хора. Но сегашната практика на ограничаване на достъпа и изискването на такси за влизане са пречка за свободното използване на това природно богатство.

Моля Ви, като влиятелен и независим медиен източник, помогнете да се привлече внимание към този проблем и да се насърчат мерки за възстановяване на свободния достъп до плажа Русалка. Нашата обществена среда има нужда от такива уникални места, които всеки да може да се наслаждава без пречки и неправомерни ограничения.

Благодаря Ви предварително за вниманието и за Вашата подкрепа в решаването на този важен въпрос.“, завършва своето писмо към нас госпожа Спахиева.

Надяваме се, че предоставената от нас трибуна, ще повдигне поне обсъждане на въпроса за този изключително красив плаж по Северното Черноморие.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/