in

Още подробности около взрива в завод край Варна (ОБНОВЕНА)

Снимка: К. Владимиров

Както ви съобщихме по-рано днес от медия „Нова Варна“ вчера късно следобяд е експлоадирала газова инсталация в завод край Варна или по-точно заводът „Слънчеви лъчи“ в Провадия. При опит да се справи с пожара един от работниците е получил изгаряния в областта на лицето:

Взрив в завод край Варна. Има пострадал (СНИМКИ)

Под надзора на Районна прокуратура – Варна се води разследване във връзка с инцидента в завода в Провадия, при който е пострадал  49-годишен работник

В късния следобед на 29 юни 2023 година, в завод за производство на биогориво и пелети в Провадия възникнал инцидент. Взривил се е газов котел в производството и е възникнал пожар.

При опит да ограничи щетите, работник е пострадал. Мъжът е получил 11% изгаряния, настанен е за лечение в болнично заведение, където му предстои операция.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение Провадия при Районна прокуратура – Варна.

Предприети са действия за изясняване на всички факти и обстоятелства около инцидента. Назначени са необходимите експертизи, извършен е оглед на местопроизшествието. Установено е от прокуратурата, че избухналият котел е ремонтиран скоро.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).