Категории: Спонсорирани

Synevo – България придоби верига лаборатории „Статус“. Във Варна се откриват нови хоризонти пред медицинските изследвания

Реклама

Днес, 30-ти юни, на специална пресконференция беше обявено, че верига лаборатории Синево България, част от шведската Medicover Group, придобива базираната във Варна частна медико-диагностична лаборатория Статус. Тази стратегическа стъпка разширява присъствието на Синево България в страната, добавяйки към националната ѝ мрежа още 5 лаборатории и 25 манипулационни на територията на Варна и Североизточна България, достигайки общо 11 лаборатории и 70 манипулационни. Повече за тази важна за здравеопазването във Варна сделка ще научим от г-н Стафан Тернстрьом – главен оперативен директор, Medicover – Diagnostic Services.

Synevo България

– Г-н Тернстрьом, как се стигна до това точно Варна да е градът, в който решавате да разширите дейността си в България?

Ние имаме стратегия и присъстваме в много други  източноевропейски държави. Намираме България за привлекателна държава, където решихме, че искаме да растем. Развиваме се основно в регион София, но също така и по-всеобхватно в цялата страна. Искаме да сме участник в пазара, който може да предоставя повече услуги в цялата страна.

С доктор Тодоров водим комуникация от много дълго време. Решихме, че с придобиването на неговата вече изградена мрежа от лаборатории бихме могли да растем по-бързо. Имаме още много какво да постигаме в България, но това днес е важна стъпка.

За нас е много важно да познаваме хората, с които работим, и те да ни познават, тъй като искаме те да продължават да работят при нас, така че е важно да бъдем на едно ниво, що се отнася до ценностите и нивото на предлаганата услуга.

Ние със „Статус“ наистина се познаваме добре, за да можем да продължим да работим заедно, както е в един успешен брак.

– Как преминаха преговорите по сделката, колко време отне целият процес?

С доктор Тодоров се познава от много дълго време, от почти 10 години, така че дискусиите бяха активни в различни етапи.  Малко след края на пандемията, преди около година, година и половина започнахме да мислим по-сериозно за тази сделка.

Докато ние купуваме лаборатории сравнително често, то за д-р Тодоров и неговия екип това е сделка, която правят веднъж в живота и именно затова отне известно време за подготовка на документацията. Подписахме преди три месеца и затворихме сделката миналата седмица.

Какво ще означава за клиентите на лаборатории Статус тази промяна, какво да очакват?

На първо място клиентите трябва да очакват, че ще станат част от нашето по-голямо семейство на компанията Medicover. Екипът ни наброява 40 000 души в цял свят, при нас работят много специалисти и лабораториите ще станат част от много по-голяма мрежа, в която се включват и генетични лаборатории. Ние предлагаме и 8000 различни лабораторни теста и ще продължим да инвестираме и да отваряме нови лаборатории.

В началото ще видим, как ще започнем да работим заедно, ще започнем да се опознаваме с клиентите ни, ще видим, къде са нашите синергии и след това да правим повече неща заедно.

Що се отнася до клиентите, но също и до възможността да спестим някакви разходи в това обединение между нас.

– Очакват ли се нови инвестиции във Варна и планирате ли допълнително разрастване?

Във всеки случай ще продължим да инвестираме във Варна, що се отнася до закупуването на нова медицинска апаратура и наемането на нови хора, като продължаваме да растем. Това ще бъде управлявано от екипа тук, от доктор Тодоров, както и от нашия мениджърски екип в Румъния.  Ще използваме това като стъпка, за да се развием допълнително в целия тукашен регион.

– Коя е следващата стъпка след Варна, планирате ли разширяване и в други градове на България?

 Да, много сме заинтересовани да правим нови придобивания, но това не е нещо, което можеш да планираш. Това се случва, когато се случва. Така че ние постоянно сме в разговори с различни заинтересовани страни и се надяваме това някой ден да даде резултат.

В държавите, в които оперираме, за нас е от много голяма важност да сме позиционирани сред лидерите. Не е задължително да заемаме първо място, но едни от първите, тъй като в нашия бизнес размерът има значение. Важно е колко си голям. Така че, където и да сме, ние държим да сме добре подсигурени и да сме сред лидерите.

Synevo България

Верига лаборатории Синево България, част от шведската Medicover Group, придоби базираната във Варна частна медико-диагностична лаборатория Статус. Тази стратегическа стъпка разширява присъствието на Синево България в страната, добавяйки към националната ѝ мрежа още 5 лаборатории и 25 манипулационни на територията на Варна и Североизточна България, достигайки общо 11 лаборатории и 70 манипулационни.

Synevo България

„Инвестицията на Medicover Group и сътрудничеството между Синево и Статус ще гарантират на общността в региона лесен достъп до изследвания на световно ниво. Обединените сили, експертни знания и опит на двете организации ще подобрят още повече качеството, разнообразието и достъпността на медицински диагностични услуги в региона. Това сливане ще тласне Синево напред към нейната цел да осигури достъп на всеки българин до безкомпромисни диагностични услуги.“ коментира д-р Себастиан Ротариу, директор на лаборатории Синево България.

Synevo България

“Почти 20 години след създаването си, Лаборатория Статус преминава в нов качествен етап на своето развитие! Статус става част на шведската верига лаборатории Синево. За първи път, на варненска територия ще бъде осъществена европейска инвестиция в здравно заведение. Избирайки нас, партньорите ни от Швеция са оценили високо създаденото и поддържано качество на лаборатория Статус.” коментира д-р Светослав Тодоров, директор на лаборатории Статус.

Synevo България

Верига лаборатории Синево България, част от шведската Medicover Group, придоби базираната във Варна частна медико-диагностична лаборатория Статус. Тази стратегическа стъпка разширява присъствието на Синево България в страната, добавяйки към националната ѝ мрежа още 5 лаборатории и 25 манипулационни на територията на Варна и Североизточна България, достигайки общо 11 лаборатории и 70 манипулационни. Новината за придобиването бе официално обявена по време на прес конференция, състояла се на 30-ти юни с домакини Стафан Тернстрьом, главен оперативен директор на Medicover Diagnostic Services, Н. Пр. г-жа Катарина Рангнит, посланик на Швеция в България, д-р Станислав Тодоров, директор на лаборатории Статус и д-р Себастиан Ротариу, директор на лаборатории Синево България.

 

Synevo България

Повече за СМДЛ Синево България
Синево е предпочитаният доставчик на диагностични лабораторни услуги в България, предлагащ повече от 1500 рутинни и високоспециализирани изследвания, покриващи целия диапазон от превенция и ранна диагностика до проследяване на лечението. Синево България оперира национална мрежа от шест лаборатории и 44 пункта за пробовземане, стратегически и удобно позиционирани в 11 града и извършващи над 1 милион теста годишно.

Повече за СМДЛ Статус
Лаборатория Статус е основана през 2004 година от д-р Светослав Тодоров и се е превърнала в авторитетна здравна институция в гр. Варна и региона. Тя е известна с високия си стандарт на обслужване и съвременно оборудване, широк набор от услуги, включително лаборатория за PCR диагностика, а от 2021 г . и сектор за диагностика на „Клетъчен имунитет“. Екипът на лаборатория Статус е съставен от специалисти с дългогодишен опит и доказани във времето умения.

Събитието даде възможност на представителите на медиите и обществеността да научат повече за придобиването, споделената визия на двете организации за бъдещето и това как партньорството ще подобри здравните услуги във варненския регион.

С предприемането на тази стъпка, Medicover Group и Синево България затвърждават сериозните си намерения към българския пазар и гарантират, че ще работят упорито, за да повишат нивото на превенция и здравна култура сред българското население, както и да подобрят неговото качество на живот.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 22 минути

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 26 минути

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 33 минути

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 3 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 3 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 3 часа