in

Гражданска инициатива на Благомир Коцев

Кадър: "Нова Варна"

В понеделник тази седмица стартирахме инициативата „Граждански контрол върху общинското строителство и ремонти в град Варна“. Три дни подред заедно с граждани инспектирахме състоянието на ремонтните дейности в града и констатирахме редица нарушения – от липса на информационни табели, бавна работа, разбити и течащи шахти, до места, които крият нескрит риск за здравето на пешеходци и автомобили,  заявява Благомир Коцев в своя позиция до медия „Нова Варна“ и продължава:

В опит да се защити днес директорът на ВиК – Варна инж. Веселин Русев даде пред медиите отчет на своята работа по ремонтните дейности.

Радвам се, че само за три дни успяхме да създадем достатъчно чуваемост за проблемите на варненци и да принудим властта да отговори на техните тревоги.

Липсата на координация между общината и ВиК не би следвало да е причина за нарушаването на ритъма и спокойствието на града. В момента той тъне в прах, кал и разбити улици, а самите ремонти нямат никаква прозрачност.

Още през месец май обявих началото на граждански контрол върху ремонтите дейности и внесох искане за предоставяне на подробна справка по обекти. В нея поисках оповестяване на количествено-стойностни сметки, както и времеви график на изпълнение на заложените за ремонт и реконструкция улици, междублокови пространства, детски и спортни площадки, планирани за настоящата година, в рамките на обявената програма на стойност 175 милиона лева.

Призоваваме за пореден път Община Варна да предостави публична информация за материалите и работата, които са вложени в ремонтните дейности, за да може гражданите да са спокойни, че парите са изхарчени по предназначение.

Благомир Коцев

Инициатива „Граждански контрол върху общинското строителство и ремонти в гр. Варна“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/