Категории: България

Подробна прогноза за времето през юли. Какви температури да очакваме

Реклама

Юли пристигна, но какво ще бъде времето през този любим на всички месец. Тази година през юли се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 22° и 26°, а за планините – между 6° и 14°.

Най-ниските температури ще бъдат между 12° и 17°, а най-високите – между 34° и 39°. Това е прогнозата на гл. ас. д-р Красимир Стоев – синоптик в НИМХ.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която е между 60 и 90 л/кв.м, по Черноморието и долината на р. Струма – между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските райони – от 70 до 120 л/кв.м. Юли ще започне с предимно слънчево и топло време В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в западните и планинските райони ще превали и прегърми. Към 2-3-и юли ще премине студен атмосферен фронт и въздушната маса ще се лабилизира. На много места ще има краткотрайни, интензивни валежи и гръмотевични бури. В средата на десетдневието се очаква относително стабилизиране и над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, с развитие на купеста облачност над планинските райони, където не са изключени и краткотрайни валежи. Времето утре – 1 юли 2023 г.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево. След обяд, под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт, над Западна… Прочети повече През втората половина от първото десетдневие въздушната маса отново ще е неустойчива и се повишава вероятността за валежи, на места значителни с гръмотевични бури и условия за градушки. Очаква се и относително понижение на температурите. През повечето дни от второто десетдневие въздушната маса над страната ще остане неустойчива. На много места ще има валежи, гръмотевични бури и градушки. В края на десетдневието изгледите са стабилизиране на времето – ще бъде слънчево време с купеста облачност над планинските райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Температурите относително ще се повишат. През третото десетдневие температурите ще се повишат. По-голяма е вероятността времето да е предимно слънчево, относително сухо и горещо. Вероятност за преминаване на атмосферни смущения с изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици има в началото и в края на периода.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 3 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 3 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 3 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 3 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 3 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 4 часа