Категории: Варна

Апелативен съд – Варна ще запознае децата с темата за наркотиците: Нагледно ще покажат как се променя външният вид на младежи, употребили наркотици

Реклама

От Апелативен съд – Варна съобщиха за медия „Нова Варна“, че стартира нов образователен проект „Децата и наркотиците“. Наказателен съдия разкрива заплахите от употребата на упойващи вещества и свързаните с тях престъпления. Съдия Светослава Колева ще развенчае един мит, свързан с тревата. Ще бъде показано нагледно и как се променя външният вид на млади хора, посегнали към наркотиците. Прочетете цялата статия, за да видите какво още предстои по време на кампанията

Варненският апелативен съд започва образователна кампания под надслов „Децата и наркотиците: истина и легенди“. Първата среща на съдия Светослава Колева е с обществеността на с. Звездица на 3 юли от 18 ч. в сградата на кметството.

През призмата на професионалния си опит съдията от Наказателното отделение ще запознае ученици и родители с видовете наркотици и последствията от употребата им. Противно на легендите, едва няколко посягания към упойващи вещества като марихуана и дизайнерска дрога, водят до тежка зависимост. Съдия Колева ще развенчае мита, че „тревата“ не пристрастява. На база съдийската си практика тя ще разкрие спиралата, в която всеки тийнейджър може да попадне – от безобидния опит да бъде харесван от връстниците си до извършването на тежки престъпления. Ще видим нагледно и „Лицата на зависимостта“ – как за кратко време се променя външният вид на млади хора само месеци след „първия път“.

За да илюстрира проблема от първо лице, с нас ще бъде и Валентин – млад мъж, който в продължение на години е водил истинска битка с дрогата. През какви крайности е преминал и с какви усилия е успял да пребори зависимостта – ще разберем в Звездица на 3 юли, в опит да помогнем на други младежи да не повтарят грешките му.

Екипът на Варненския апелативен съд планира образователната кампания да обхване местни общности и училища, в директни срещи с ученици и родители. Защото проблемът не е само на зависимия. Той засяга неговото семейство, приятели, среда, учебно заведение. А наркотиците са все по-агресивни. Унищожават физика, психика, живот, близки.

Отворени сме за бъдещи партньорства с общини и образователни институции, с Регионалния инспекторат по образование. Ще инициираме срещи, но и ще откликваме на покани за дискусия.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 8 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 8 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 8 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 10 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 11 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 11 часа