in

Голяма авария в Япония: Река придоби кървавочервен цвят (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Мистериозната промяна в цвета на течаща река в град Наго в японската провинция Окинава сериозно разтревожи жителите. Въпросната река придоби кървавочервен цвят, а причината се оказа изтекъл хранителен оцветител 

По-късно служители на локална бирена фабрика потвърдиха, че през дъждовната канализация в реката е изтекла боя за оцветяване на храни, но тя не представлява риск за здравето, съобщава Independent.

Скоро след това фабриката за бира направи изявление и се извини за „причиняването на огромни неприятности и притеснения“.

Местните жители се включиха в социалните медии и описаха течащата червена вода като „ужасяваща“ и „отровна“.

Съобщава се, че течът е започнал в една от охладителните системи на пивоварната.

Служители на пивоварната заявиха, че химикалът пропилен гликол е довел до промяната на цвета. Химикалът се използва като хранителна добавка от фабриките в процеса на охлаждане.

Често използван в лекарствената и козметичната индустрия, той е „общопризнат като безопасен“, заяви Агенцията на САЩ за токсични вещества и регистър на заболяванията.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/