in

Лили Иванова завеща наследството си: Ето къде ще отиде имуществото ѝ

Снимка: Facebook/Lili Ivanova

Примата на българската естрада Лили Иванова е създала Фондация „Лили Иванова“. Целта на фондацията е „популяризиране достиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и повишаване на тяхното ниво“. По този начин голямата певица ще съхрани и опази творчеството си и съществения си принос за българската култура.

В бъдещата си дейност Фондация „Лили Иванова“ ще следва нейния път – ще организира всякакви събития и дейности от културен характер – концерти, инсталации, изложби; ще изготвя документални, рекламни или художествени филми; ще издава книги, сборници и всякакъв род литературни, печатни или потребителски продукти, представящи Лили Иванова пред обществеността като една велика жена творец, превърнала се в икона.

Само така името на Лили Иванова ще живее в сърцата и на бъдещите поколения като пример на певчески и житейски феномен, отдаден на публиката и на музиката, посочват от екип LI.

Цялото си наследство – духовно и материално, изпълнителката прехвърля на фондацията. В задълженията ѝ влиза „опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и др.“.

Изпълнителен директор на фондацията е Лили Иванова, която в своята дейност ще бъде подпомагана от настоятелство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.