Категории: България

Разбиха малкия „наркотичен рай“ на мъж и жена край Шумен (СНИМКИ)

Реклама

Окръжна прокуратура – Шумен привлече към наказателна отговорност мъж и жена от областния град, произвеждали и държали марихуана с цел разпространение, съобщават за медия „Нова Варна“ от Апелативна прокуратура – Варна. Мъжът се счита за извършител на престъпните деяния, а жената – за помагач. В двора на къща край Шумен двамата са си отглеждали 267 растения канабис. Вътре в къщата е имало още 282 растения в полусухо състояние, както и 240 малки растения – разсад. Иззети са и 850 грама суха тревиста маса. В жилище в град Шумен имало и още 300 грама суха марихуана.

Окръжна прокуратура – Шумен привлече към наказателна отговорност мъж на 48 г. и жена на същата възраст, отглеждали и държали марихуана с цел разпространение. К.К. и Н.Д. са обвинени за две престъпления по чл. 354а, ал. 1 и чл. 354в, ал. 1 от НК, като мъжът е привлечен в качеството му на извършител, а жената – на помагач. Двамата не са известни на органите на реда и не са осъждани до момента.

Снимка: Апелативна прокуратура – Варна

К.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, който ще настоява за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Освен това на мъжа е наложена забрана да напуска пределите на Република България. Н.Д. е освободена от ареста срещу парична гаранция.

Снимка: Апелативна прокуратура – Варнаж

На 1 юли 2023 година в имот, разположен в м-ст „Под манастира“, край град Шумен, е реализирана полицейска операция. В двора на къщата, използвана от обвиняемите, са установени две оранжерии, добре оборудвани и пригодени за отглеждане на канабис. В тях са намерени общо 267 растения в различен стадий на растеж. В помещение в къщата са открити още 282 растения в полусухо състояние, както и 240 малки растения – разсад. Иззето са също значително количество суха тревиста маса – 850 грама. Освен това, в жилище в град Шумен били намерени още 300 грама суха марихуана.

Снимка: Апелативна прокуратура – Варна

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Шумен. Предстои съдът да разгледа искането за задържане на К.К.

Снимка: Апелативна прокуратура – Варна
Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди 54 секунди

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди 5 минути

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди 7 минути

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди 10 минути

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди 14 минути

Какво ще бъде времето днес по Черноморието

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и…

преди 2 часа